Грозд

Друго новембарско издање емисије "Грозд" доноси Вам занимљиве репортаже из неколико виноградарских земаља.

На Фрушкој Гори Драган Зарић гаји сорте грожђа за производњу Армањака. Хиљаде литара овог напитка већ одлежава у његовим подрумима.

Надомак италијанског Бергама завирили смо и у винограде и кантине Il Kalepino код чувене винарске породице Плебани.

Екипа емисије је током септембра била у виноградима у словеначким, Лендавским горицама. Овај предео на тромеђи Словеније, Мађарске и Хрватске у свету је познат по својим бербама грожђа и такмичењима у спремању Бограча и рибље чорбе.

У емисији посебну пажњу поклањамо аутохтоним сортама. Доносимо Вам причу о Кујунђуши, белој сорти грожђа која се највише гаји у околини Имотског.

Занимљива слика стиже из шпанског залива Плециа, где су тамошњи винари на дну мора поставили винарију. Темпраниљо у таквом амбијенту добија посебан укус. Винограда има, нећете веровати, и у центру њујоршког Менхетна. Ђиђи Латиф основао је Шато Латиф и засадио винову лозу која буја по крововима и зидовима околних зграда.

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње