Бунт

Бунт је једна од малобројних рок емисија у историји Радио-телевизије Србије која траје у континуитету 17 година. Мисија ове јединствене емисије је обнављање и формирање нове и квалитетне музичке сцене у Србији, афирмација младих музичара и аутора, али и едукација публике кроз промовисање садржаја са смислом.

Један од најважнијих панк рок састава, "Болесна Штенад", прослављају јубилеј - 10 година рада. Са Александром Марковићем Ламом разговарали смо о слављеничком концерту који ће бити одржан у Дому омладине Београда, 15. новембра.

"Бунт Рок Фестивал у Фесту" је нова серија догађаја, који за циљ имају промоцију младих ауторских бендова. Први у серији концерата, заказан је за 22. новембар (петак) и тада ће пред публиком чувеног земунског клуба наступити бендови "Вива Вопс" (победници 3. Бунт Рок Фестивала), "Wajz" и "Логичка Грешка" (финалисти 5. Бунт Рок Фестивала). О значају овог начина промоције добре музике, за ово издање емисије Бунт говорио је Александар Ћурчић, фронтмен бенда "Вива Вопс".

Бунт је био и на промоцији Glitch records-а где су наступили "Nataleé" и "Weird Fishes". Нова независна издавачка кућа жели да промовише младе ауторе, кажу да ће се потрудити да у први план стављају флексибилност и транспарентност у сарадњи на новим издањима.

Кора, другопласирани бенд са првог Бунт Рок Фестивала, ускоро издаје други албум "Коме да признам". Тим поводом, имаћете прилику да премијерно погледате спот за нумеру "Уморан".
Књига "Long Play - забелешке у времену" је монографија фотографија која садржи 1332 портрета 333 музичара из региона. Аутор ове публикације је Борислав Пешић Благоја, са којим смо разговарали о овом несвакидашњем пројекту.

Бигру и Паја Кратак су репери који негују тврђи реп звук и музичку естетику старе школе хип- хопа. Са њима смо разговарали о њиховим почецима, албумима и зашто су одабрали баш тај музички стил.

У најновијем издању емисије Бунт, у среду увече на РТС 2 - представљамо пет нових предлога за новембарску Топ Листу Бунт.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинари: Стефан Јовчић и Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару