Бунт

Емисија Бунт је и у 17. сезони најбоље место где можете да видите најактуелније музичке догађаје и најзначајније активности представника домаће рок сцене. Као и до сад, љубитељи добре музике ће добити и препоруке за најатрактивније догађаје у недељи пред нама.

У овој емисији, екипа Бунта је била у Чачку где је промовисана књига "Дечаци са Мораве", књига о пионирима чачанског рокенрола. Чланови састава Дечаци са Мораве су касније наставили музичке каријере у Рибљој Чорби, Смаку, Галији, Сунцокрету, Ватри и Крвној групи. Новинарска екипа Бунта кроз разговоре са Дечацима вас извештава како је тај бунт изгледао пре 50 година.

Представљамо вам деби албум састава Paper Animals по имену "Rock Paper Scissors". Oво издање оставља на слушаоца леп утисак захваљујући пријатној атмосфери коју ствара креативни музички израз овог бенда. Аутори песама су певачица Софија Недељковић и гитариста Дамјан Јовановић, са којима смо разговарали, док аранжман потписује цео бенд.

NAVY Ne Obećava је такође ове године објавио свој први албум "Нови култ - Нови поредак". Овај састав, који заправо обећава, све више скреће пажњу на себе својим енергичним наступима, музиком и спотовима. О албуму смо нам је говорио фронтмен бенда, Немања Андрејевић Navy.

Најзначајнији догађај који се дешава сваког октобра у Београду је свакако Београдски џез фестивал, ове године под слоганом "џез светковина". Поводом 35. издања овог фестивала припремљен је и посебан програм који ће трајати чак 8 дана са скоро 30 концерата и низом пратећих догађаја.

Психократија је EBD, дарквејв дуо који је свој рад почео осамдесетих година, а до почетка деведесетих је издао 2 албума. Од тад је био на паузи све до 2016. када су Горјан Крстић и Ненад Цветичанин почели да раде на новим песмама. Трећи албум "Eight Wanderings of the Soul" представља круну њиховог трогодишњег рада и најаву за европску турнеју.

Такође, бићете у прилици да сазнате позицију свог омиљеног бенда на Топ Листи Бунт.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинари: Стефан Јовчић, Катарина Вујовић, Вања Петровић
Редитељи: Јован Бачкуља

Бунт Бунт

Autor:
РТС

Емисија "Бунт" је једна од најдуговечнијих рок емисија у историји Радио-телевизије Србије и једина емисија овог типа на медијској мапи региона. Успешно траје у континуитету већ две деценије. у јесен 2023. године, ауторка Бранка Главоњић и њен тим стартовали су нову, 21. ТВ сезону. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару