Студио знања: Идоли

Имате ли и ви идола? Какво значење он има за Вас? И наравно, о коме је реч?

Истраживања рађена у протеклих неколико година показују да више од 50% деце и младих у Србији има идоле међу музичарима, глумцима, спортистима, али и звездама ријалити емисија и то, пре свега, захваљујући медијима. Не тако давно, на самом врху те листе, уместо звезда ријалити емисија, налазили су се научници, истраживачи и бројни хероји који својим радом доносе добробит читавом друштву. Чињеница је да се данас идоли плански штанцују и намећу, да их има много више него раније, када смо их спонтано бирали.

Ко су идоли? Када су и на који начин настали први међу њима, а којим путем смо стигли до оних којима се данас дивимо? И како да у медијском мору идола препознамо праве, а избегнемо оне са лажним сјајем? Одговоре на ова, али и многа друга питања даће вам наши гости: психолошки саветник проф др. Александра Ђурић, антрополог др Јелена Васиљевић, научна сарадница у Институту за филозофију и друштвену теорију и филозоф Иван Умељић из Центра за промоцију науке.

У откривању неких од тајни идола помоћиће нам музичар и менаџер многих познатих личности, Драгосав Гане Пецикоза, социолог Бранка Матијевић и онлајн стратег Милоје Секулућ.

Током емисије ће нам се придружити још гостију, међу којима су музичар Зоран Кики Лесендрић, глумци Марина Ћосић и Бојан Перић, дугогодишњи манекен Ђорђе Кортина, представник читаве једне музичке породице идола - музичар и балетан - Алекса Јелић. О тајнама успеха разговарамо и са нашим репрезентативцем у џудоу, Александром Кукољем и министром спорта и омладине и бившим ватерполистом Вањом Удовичићем.

Наши гости биће и деца и млади из света спорта и науке. Откриће нам коме се они диве и ко је извор њихове инспирације. Угостићемо матуранте Математичке гимназије и најмлађе чланице џудо клуба "Раковица".

Емисија о идолима никако не може да прође без музике. Зато су са нама Марија Матић и Марија Лазић, које ће нам током читаве емисије пружати музичку подршку. Придружите нам се!

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару