Студио знања - јубилеј: Стота емисија

Ове недеље серијал "Студио знања" слави стоту, јубиларну емисију, па се и тема наметнула сама - јубилеј. У свечаном издању угостили смо нека од лица која сте у нашем студију радо виђали током претходне три сезоне, а вас позивамо да се придружите нашем слављу!

Са нашим гостима током претходних година кроз стотину емисија прошли смо многе теме - од свемирских заврзлама, преко тајни ћелија, образовних недоумица, до друштвених и природних феномена и многих других тема. Несебично су делили знања са нама и успели смо да креирамо атмосферу трга на коме свако тему разматра са свог аспекта и доноси неку нову вредност.

Наша идеја је од почетка иста - да теме из науке и образовања прикажемо на занимљив начин и да их што боље илуструјемо. Гостију је у овој јубиларној емисији данас више него што је то уобичајено за нас, па ћете уживати у разоговорима, илустрацијама и музици, да лепо прославимо јубилеј.

О теми јубилеја разговараћемо са физичарем, психологом, редитељем, етнологом, генетичарем, хемичарем, али и презвитером, социологом, правником и стручњаком за медије и друштвене мреже... Наши гости су: Александар Богојевић, директор Института за физику; Миња Субота, култна личност домаће телевизије; Горан Брајушковић са Биолошког факултета; културолог Маја Вукадиновић; Александра Ђурић, психолошки саветник; Младен Милосављевић, етнолог и редитељ; Марјана Бркић из Центра за промоцију науке; Иван Гржетић, декан Хемијског факултета; презвитер Оливер Суботић; филозоф Игор Цвејић; Владимир Ђурђевић са Физичког факултета и други.

Уживаћемо у доброј џез музици која ове године такође слави јубилеј - сто година те форме музичког изражавања, па ћемо угостити бенд Јована Маљоковића. А познате нумере које повезује иста тема - јубилеј - изводиће нам Ивана Владовић и Ненад Пауновић.

Као и увек уживаћемо у забавним елементима, а неће изостати ни мало телевизијске магије - чаробни мађионичарски штапић Игора Трифунова зачиниће наш јубилеј. Хвала вам што сте били уз нас претходне три сезоне и стотину емисија, а и наредне недеље очекујемо вас у празничном расположењу.

Аутор и уредник серијала: Зоран Живковић
Уредници емисије: Зоран Живковић, Винка Мариновић, Ивана Миленковић
Водитељи емисије: Ивана Миленковић и Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару