Студио знања: Неуспех

Чему нас све неуспех учи? Зашто је толико важан? Како да га приватимо? Да ли је неуспех уствари тај који нас води до успеха и још много интересантних, интригантних и корисних питања поставићемо нашим гостима...

Многи познати научници су управо захваљујући неуспелим покушајима, упорности и вери у себе стигли до великих открића од којих су нека чак била случајна. Шта је у питању и како је изгледао њихов пут рећиће нам Јелена Јоксимовић из Центра за промоцију науке. Чему нас уче и до каквих промена доводе утопије и неуспела друштвена уређења откриће нам социолог Бранка Матијевић. Како нам вера помаже да увидимо смисао ситуација у којима нам неке ствари једноставно не полазе за руком и извучемо поуку из њих објасниће нам свештеник Арсеније Арсенијевић, уредник радија "Слово љубве".

При самој помисли на то да се у нашем животу нешто не одвија онако како смо желели и планирали многи од нас осећају непријатност и страх. Како да савладамо та осећања, на који начин да тумачимо пропале покушаје и да оно што сматрамо штетом окренемо у своју корист откриће нам психолошки саветник др Александра Ђурић.

На који начин да у пословном свету од неуспеха брже и лакше дођемо до успеха, шта нас најчешће кочи на том путу и како да притом не посустајемо већ останемо упорни и доследни објасниће нам НЛП тренер Бранислава Мајсторовић.

Ова тема води нас и у свет физике и експеримената, од којих ћемо неке извести у студију. Ми смо се припремили и очекујемо изузетно интересантно искуство кроз које ће нас водити Ивона Ивошевић из Феномен центра. Ивони друштво праве и наше најмлађе гошће, Ивона и Ива из позоришта "Театрић", које ће у емисију унети мало драме својим глумачким умећем. Извешће нам скеч "Успешна сликарка".

О снази, упорности и неуспеху који воде до успеха певају многи познати музичари. Управо у текстовима таквих песама, често проналазимо потребну мотивацију да не посустајемо када је тешко, већ да храбро идемо даље - право ка успеху. На то ће нас, током емисије подсећати Сашка Јанкс и Даниел Богдановић.

Придружите нам се и ове недеље!

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару