Студио знања: Лењост

Шта је узрок лењости? Да ли је она урођена или је стичемо током живота? Како треба да се понашамо када нам "закуца" на врата? Које оружје и алате можемо искористити у борби против ње? И да ли је у појединим тренуцима сасвим у реду и да јој се препустимо?

Како лењост и пасивни начин живота утичу на наш органзам и здравље објасниће нам доктор медицине Алекса Живковић из Дома здравља "Симо Милошевић". Да ли су за лењост криви гени и хоће ли једног дана бити магичне пилуле која би нам помогла да се ове особине решимо рећиће нам генетичар Данијела Вучићевић из Центра за промоцију науке. "Природа се свети човеку који ради против ње", каже наш гост који ће нам открити да ли се можда једна од формула против лењости крије у спорту - проф. др Владимир Копривица са Факултета за спорт Универзитета "Унион - Никола Тесла".

Шта је заправо лењост, да ли је заразна, постоји ли ико ко је имун на њу, како је психолози третирају и шта све кријемо иза ове особине коју често чак поистовећујемо са хедонизмом рећиће нам психолошки саветник, проф. др Александра Ђурић. Свака награда подстиче нас на то да будемо бољи, а што је награда већа, више ћемо се потрудити и ту долазимо до мотивације. Како да помоћу различитих техника, али пре свега љубави остваримо своје циљеве и савладамо лењост показаће нам писац и тренер личног развоја, Ивана Кузмановић.

Мотивацијом се против лењости бори и неко ко ће нам објаснити како да уз минимални труд и утрошено време у послу и раду постигнемо максималне резултате - сертификовани мастер тренер у пословном свету Часлав Манчић. Часлав овог пута није дошао сам већ је довео и наше најмлађе госте који седе у публици и од којих ћемо научити много изузетно брзих, ефикасних и корисних ствари. Они долазе из "Школе брзог читања и мудрог учења".

У "Студију знања" ће нам се придружити и фитнес инструктори Марко Мажар и Сања Коцић који ће нам на практичним примерима показати како подстичу људе да вежбају и сузбију лењост. Наш гост је ове недеље и неко за кога слободно можемо да кажемо да је изузетно вредан, упоран, интелигентан и никако лењ. Јаков Јеличић долази из Бруса, доноси нам бројне пехаре и медаље, савршено слаже Рубикову коцку и свира фрулу, а има само 13 година.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Винка Мариновић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару