Студио знања: Слава и популарност

На путу до звезда

Колико је дуг и тежак пут до "звезда" и шта нам он доноси? Шта је слава, а шта популарост? Да ли су оне можда неким људима записане у генима? Колико је моћна индустрија која се крије иза "прављења" познатих личности? Како употребити славу на прави начин?

Много занимљивих детаља о слави и популарности откриће нам наш познати композитор, који је дуги низ година радио са правим звездама - Војкан Борисављевић. Своје знање о овој теми са нама ће поделити и Александра Ђурић, доктор комуникологије и психолошки саветник, дама која се у својим научним истраживањима озбиљно позабавила испитивањем ових феномена. Када помињемо звезде и познате личности, посебно желимо да истакнемо славне научнике који су променили свет. Зато је са нама Владимир Вељић из Института за физику.

Која је и каква улога медија у "прављењу" или како се данас често чини, слободно можемо рећи и у "штанцовању" познатих личности, колико је моћна једна таква индустрија и када су и како настале "звезде" откриће нам редитељ и сценариста, професор доктор Станко Црнобрња са Факултета са медије и комуникације.

Овога пута пред нама је велика научна мисија у којој ћемо покушати да одгонетнемо многе тајне састојке популарности. Зато смо се запитали да ли се међу њима налазе и наши гени, односно да ли је некима од нас у генетском коду записано да ће постати звезде. То, али и многе друге занимљивости у вези са генетиком и познатим личностима ће нам објаснити проф. др Горан Брајушковић са Биолошког факултета у Београду.

Велико нам је задовољство што у нашој публици седе млади људи из Драмске групе Радио Београда који ће нам демонстрирати своје глумачко умеће. Друштво им прави и неко ко ће нам показати како да се на рачун славе и популарности лепо нашалимо и добро насмејемо - стенд-ап комичар - Ненад Стефановски. Током емисије ће нам се придружити млада глумачка екипа "Војне академије" и наш прослављени одбојкаш Владимир Вања Грбић, а популарне песме познатих бендова које су обориле бројне рекорде певаће Јулијана Винцан уз пратњу гитаристе Мирка Димитријевића.

Уредник "Студија знања": Зоран Живковић
Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић
Ководитељ: Ана Рељић
Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару