Студио знања: добре и лоше стране лета

Шта нам све доноси лето? Које су његове добре, а које не тако добре стране? Како да се најбоље припремимо за предстојеће дане и високе температуре?

Ако смо довољно пажљиви и на прави начин користимо предности лета, најтоплије годишње доба је идеална прилика да побољшамо своје здравље. Савете за то добићемо из прве руке. Ове недеље наши гости су нутрициониста Милка Раичевић, Др Олга Осипов, специјалиста дерматовенерологије, из МедиГроуп Домова здравља и доктор Димитрије Димитријев специјалиста интерне медицине и алегологије из Клинике за алергологију и имунологију КЦС.

Осим о свом физичком, повешћемо рачуна и о менталном здрављу. Како лето утиче на нашу психу и зашто, на који начин да искористимо његове добре стране и поправимо своје расположење, шта је потребно да бисмо се притом лепо одморили и шта све тај одмор подразумева објасниће нам психотерапеут проф. Др Кристина Брајовић Цар са Факултета за медије и комуникације.

Море, планина, село, обилазак иностраних градова - опција за одлазак на одмор током лета је заиста много. Али питање је - како одабрани најбољу и најповољнију дестинацију и то баш по нашем укусу? То ће нам открити проф др. Горан Петковић са Економског факултета у Београду.

Лето је годишње доба које нас најчешће асоцира на путовања, на истраживање нових крајева. Управо зато, у нашој публици се налазе чланови Савеза извиђача Србије, који ће нам нам између осталог, открити и како да се на најбољи начин снађемо у ситуацијама када се нађемо на непознатом терену.

Наша гошћа Даница Максимовић, стилиста РТС-а, препоручиће нам гардеробу за ову сезону, открити које материјале треба да бирамо за тропске летње дане, али и како ће се одећа мењати у будућности у зависности од глобалног загревања - да ли ћемо се можда више покривати, а не откривати како бисмо се заштитили од сунца и на који начин ће се материјали мењати у том смислу.

Чланови бенда „Со Саби" ће у „Студио знања" донети звук лета и топлијих крајева. Они ће нам кроз песму и разговор дочарати како се сунце, топлота и светлост осећају у звуку афричке музике и објаснити специфичност музике која потиче из ових крајева.

Уредник „Студија знања": Зоран Живковић

Уредник емисије и водитељ: Ивана Миленковић

Ководитељ: Винка Мариновић

Редитељ: Дарко Камарит

Студио знања – Нешто сасвим другачије

Autor:
РТС

Студио знања се вратио на мале екране! Од 8. априла 2022, петак вече око 22 и 30, и суботу поподне у 13 часова, можете провести уз квалитетну општеобразовну емисију Студио знања. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару