Културни центар

У времену доминације и хиперпродуције медијски посредованих садржаја, брзих, дражесних, шарених мехурича, који у тренутку настају и још брже нестају публика често не уме да препозна уметнички садржај, сматра да је уметност досадна, и опредељује се за оно што називамо „јефтиним садржајима".

О неспоразуму у комуникацији између широке публике и савременог уметничког производа, као и могућности превазилажења те комуникационе препреке, у вечерашњем Културном центру говоре композитор, Академик Исидора Жебељан, писац и новинар, Радоман Кањевац, писац Славољуб Станковић, психолог, проф. др Жарко Требјешани, редитељ, проф. Ивана Вујић, песник Драган Бошковић, и други.

Ове године навршава се 50 година од када је снимљен култни филм Александра Саше Петровића „Скупљачи перја". О значају овог филма говори редитељ Олег Новковић.

У скорије време појавио се низ филмова и серија које су римејк, наставак и реминисценција филмова из 1980-их и 1990-их. Овај феномен тумачи редитељ Милорад Милинковић.

У Британији објављена је књига „Рецепти уметника" где су своје кулинарске рецепте својеручно исписали Аниш Капур, Ричард Дикон, Марина Абрамовић, Вук Видор, и други водећи савремени уметници. Своју кулинарску препоруку за Културни центар даје београдска сликарка Биљана Ђурђевић.

Писац Владимир Табашевић оцењује културна дешавања из актуелног видокруга.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић

Креативни директор: Борис Миљковић

Уредник емисије: Данијела Пурешевић

Редитељ: Владимир Тагић

 

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње