среда, 22. дец 2010, 10:05
Трaг: Од икре до царске чорбе
Као на чувеном платну Иље Репина "Бурлци на Волги", делују запослени на газдинству Ечка док изловљавају шарана.
И дан данас се то чини ручно али је та слика само "врх леденог брега" у ланцу производње рибљег меса.
На газдинству "Ечка" шаран се размножава у лабораторијским условима, а после двоипогодишњег систематског испитивања, које је обавио београдски Институт за хигијену и технологију меса у Рибарском газдинству "Ечка", надлежне институције Европске уније дале су позитивну оцену о здравственој исправности рибљег меса из "Ечке", што је био велики корак ка стицању извозних дозвола за тржиште Европске уније.
Чувени "ечански" шаран некада је био на европској трпези, а садашње руководство "Ечке" повратак у Европу најављује после пажљиве и стручне селекције, одгоја млађи термички обрађеном и лако сварљивом храном, побољшаног квалитета пречишћавањем воде из Тисе и других предузетих мера.
Аутор емисије: Симо Будимир
Уредник: Љубисав Алексић
Коментари