Трaг: Од икре до царске чорбе

Као на чувеном платну Иље Репина "Бурлци на Волги", делују запослени на газдинству Ечка док изловљавају шарана.

И дан данас се то чини ручно али је та слика само "врх леденог брега" у ланцу производње рибљег меса.

На газдинству "Ечка" шаран се размножава у лабораторијским условима, а после двоипогодишњег систематског испитивања, које је обавио београдски Институт за хигијену и технологију меса у Рибарском газдинству "Ечка", надлежне институције Европске уније дале су позитивну оцену о здравственој исправности рибљег меса из "Ечке", што је био велики корак ка стицању извозних дозвола за тржиште Европске уније.

Чувени "ечански" шаран некада је био на европској трпези, а садашње руководство "Ечке" повратак у Европу најављује после пажљиве и стручне селекције, одгоја млађи термички обрађеном и лако сварљивом храном, побољшаног квалитета пречишћавањем воде из Тисе и других предузетих мера.

Аутор емисије: Симо Будимир

Уредник: Љубисав Алексић

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње