Да Можда Не

Производња у Србији - туђе слађе

У Србији се једе казахстански пасуљ, кинески бели лук и аустријски црни, италијанске јабуке, бразилска јагњетина, вијетнамски сом, македонски парадајз и краставци, па чак смо почели да увозимо и малину, по којој смо познати у свету.

У производњи технике заостајемо из објективних разлога, као и остатак света пред налетом азијске робе. Одавно не производимо телевизоре, белу технику, а уместо домаћих аутомобила, национална класа је по лиценци "Фијата".

Домаће грађевинске фирме, које су радиле широм света, губе тендере, јер не могу да испуне услове. Кинези нам граде мостове, а Аустријанци путеве. За наше је резервисано место подизвођача.

Да ли је могуће са таквим стањем остварити економски развој и обезбедити запосленост? Да ли је то судбина коју је глобализација наметнула Србији или смо се и ми потрудили да заостанемо?

У емисији Да Можда Не, Оливере Ковачевић, говоре:

Милош Бугарин, председник Привредне коморе Србије,

Драгољуб Вукадиновић, председник компаније "Металац" у Горњем Милановцу,

Миодраг Зец, економиста,

Александар Милорадовић, саветник у СИЕПА-и (Агенција за страна улагања и промоцију извоза),

Зоран Илић, аутор пројекта Врхунски српски производ,

Горан Паповић, председник Удружења за заштиту потрошача Војводине.

Објављујемо истраживања јавног мњења, које је специјално за ову емисију урадио Истраживачки центар РТС-а.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару