петак, 11.04.2025, 13:22 -> 13:20
štampajГастрономад
Шпански рагу од говеђих репова
Рабо де Торо је традиционално шпанско јело које се преводи као "биков реп". Пореклом је из Кордобе у Андалузији. Популарно је широм Шпаније, али је посебно везан за оне крајеве који негују културу борбе с биковима, будући да се првобитно правио од репова бикова који су учествовали у борбама.
Рабо де торо је врста гулаша, а главни састојак је биков реп. Овај рецепт захтева спор начин кувања, што значи да реп треба да се динста на тихој ватри неколико сати. Јело се обично кува са вином, поврћем (као што су шаргарепа, лук, целер и парадајз) и зачинима (ловоров лист, бибер, бели лук). Процес спорог кувања омогућава месу да постане мекано и укусно, док се сви укуси поврћа и зачина сједињују у богат, ароматичан сос. Наш гастрономад Никола Вучковић припремиће нам шпански рагу од говеђих репова по старом, андалузијском рецепту. Пријатно гледање!
Коментари