Нобеловац

Осма, последња епизода: Апел

У Београду у Биоскопу "Цензура" функционери гледају Андрића на додели Нобелове награде. Андрић се из Стокхолма враћа са Милицом преко Швајцарске, земље у коју је почетком рата одбио да се склони и одлучио да рат проведе са својим народом. Сећање га води у 1941. када са Милицом и Ненадом Јовановићем стиже у окупирани Београд и смешта се у стан породице Миленковић. Следе испитивања у Специјалној полицији и притисак да потпише квислиншки Апел српском народу. Андрић одбија да потпише Апел и покушава да се дистанцира од окупационе власти. Суочен је са свакодневним ужасима: вешањима на Теразијама, терором Немаца и недићеваца, возовима пуним грчких Јевреја. Андрић се повлачи у писање, али притисак полиције је велики, поново га испитују у вези са његовом масонском прошлошћу. Са Марком Ристићем 1942. одлази на Озрен, у посету песнику Радету Драинцу који је у санаторијуму. 1943. Ненада Јовановића хапсе и одводе у логор. Андрић завршава На Дрини Ћуприју. 1944. савезничко бомбардовање Београда и још један сусрет са Милицом.

Играју: Тихомир Станић, Селма Алиспахић, Бојан Жировић, Џек Димић, Бојана Зечевић, Бранка Шелић, Слободан Бештић, Мирослав Фабри, Александра Плескоњић, Јово Максић, Павле Пекић, Дражен Павловић, Милош Влалукин, Ђорђе Ђоковић, Бојан Кривокапић, Владан Гајовић, Дејан Аћимовић, Светозар Цветковић, Небојша Миловановић, Бранка Петрић, Добрила Ћирковић, Анита Шмит, Золтан Молнар.

Креатори серије су Тихомир Станић, Иван Велисављевић и Владимир Рогановић.

Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић, а сарадници на сценарију су Алексндар Новаковић и Тихомир Станић.

Редитељ серије је Тихомир Станић са коредитељем Боришом Симовићем.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи