уторак, 22. окт 2024, 16:00
Гастрономад
Израелска мешавина укуса
Гастрономади тврде да не постоји шанса да неко у Израелу остане гладан. Израелска кухиња занимљива је мешавина јела са свих страна света. Најпопуларнији су традиционални специјалитети, а модерни шефови све чешће на меније уводе рецепте њихових бака или локалну и уличну храну, али спремљену на модеран начин.
Наш гастрономад Никола Вучковић угостио је чувеног кувара Мајкла Каца, који је водио више ресторана са Мишелиновим звездицама, а предавао је и у школи Кордон блу у Лондону и од њега научио како се припрема фалафел од киное са салатом и тахини сосом и рибљи кебаб са печеним луком и парадајзом у араку. Пријатно гледање!
Коментари