Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је новинар и књижевник Ратомир Рале Дамјановић са којим ћемо разговарати о његовој књизи приповедака "Алцхајмер кафе" и о делу које још увек пише "Говори ћутање Андрићевих јунака".

У Свечаној сали Ректората представљена је књига "Велики атлас Србије". Текстови на српском и енглеском језику пружају читаоцу мноштво важних знања и чињеница о културном наслеђу, животној средини, становништву.

Водимо вас у Коларчеву задужбину где је одржан гала концерт уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" са светским музичким звездама поводом 100 година од смрти чувеног италијанског композитора Ђакома Пучинија.

Из Зрењанина нам стиже прича о изложби "Пут на Исток краља Милана Обреновића: хаџилук и култура Оријента на српском двору". Основна идеја и инспирација за настанак изложбене поставке проистекла је из књиге ађутанта краља Милана Обреновића и његовог сапутника на путовању на Исток 1889. године, пуковника и доцнијег генерала Михаила Рашића.

У Културном дневнику биће речи и о романсираној биографији великог писца Томаса Мана "Мађионичар" ирског аутора Колма Тоубина. Дело је проглашено књигом 2022. године од водећих светских часописа и овенчано наградом "Ratbouns Folio", за најбоље дело фикције на енглеском језику.

Сликом идемо у бечки музеј Хортен на велику јесењу изложбу "Светло, звук, чула". У комплексним експонатима имерзивне уметности укида се граница између посетиоца и дела.

Уредник Јелена Виденовић

Реализација Маја Мандић

Монтажа Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи