Читај ми!

Комеди Франсез први пут на Битефу

Вечерас се отвара 58.Битеф извођењем комада "Мекшање“, редитеља Христоса Пападопулоса, у Мадлениануму. Сутра ће у Народном позоришту  представу "Хекуба, не Хекуба", у режији Тијага Родригеша, извести глумци позоришта "Комеди Франсез“ из Париза.  Из Битефа још од оснивања покушавају да ову трупу доведу у Београд и коначно су пред публиком нашег најзначајнијег фестивала. Тим поводом  наша гошћа је глумица Елса Лепоавар која тумачи насловну, улогу Хекубе.

Уручењем награде "Отисак Горана Паскаљевића“ првом лауреату и пројекцијом филма "Чувар плаже у зимском периоду" вечерас ће бити отворен и 17. Лесковачки интернационални фестивал филмске режије. Наши дописници из тог града пренеће нам део атмосфере.

11. Међународни фестивал саксофона, у Атријуму Народног музеја биће отворен концертом Трија Клавис из Аустрије. Овај камерни ансамбл истиче се јединственим звуком и разноликим репертоаром, привлачећи велику међународну пажњу.

Изложба "Хелга 2.0 – Омаж јунакињи“, окупља више од 50 уметника који ће представити радове посвећене вољеној јунакињи стрипа "Хогар страшни“, која се отвара у Установи културе Пароброд.

Наш дописник из Рима послаће нам причу о великој изложби којом се обележава годину дана од одласка једног од најзнацајнијих сликара и вајара 20. века Фернанда Ботера. Колумбијски уметник  оригиналним и веома препознатљивим стилским кодом, несразмерно бујним ликовима и предимензионираним објектима славио је:  обиље, радост, позитивност истовремено критикујући бесомучну похлепу савременог човека.

Уредник Владимир Петровић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Никола Манић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи