Читај ми!

Отац на службеном!

Домаћин нове епизоде "Моје дедовине" је недељама на путу, одвојен од породице, вози камион за Русију са само једном мишљу у глави – хоће ли сакупити довољно новца да обнови огњиште предака.

У селу Велико Крчмаре код Раче (крагујевачке) налази се дедовина једног Ивана, који је рођен у Крагујевцу, али своје село сматра својим домом. Прво је уписао пољопривредну школу у Свилајнцу (поред свих које му је Крагујевац нудио), па је још као млад имао прве засаде на имању предака. Сваки слободан тренутак проводи овде откако зна за себе и чак има план да се једног дана пресели на село.

Како би сакупио новац за све своје планове, одлучио се да вози камион. Туре ка Русији трају недељама, јер се толико чека на границама. Хиљаде километара за воланом, одвојен од двоје мале деце и супруге, је посао који је и физички и ментално претежак. Породични договор је да ће се камион "паркирати“ када дође дан да се сакупи довољно да прадедина и прабабина кућа поново заблиста.

У следећој сезони 2025. бирамо најјачу мобу (испомоћ коју неко може да организује са фамилијом, пријатељима и комшијама), а ова моба је била пример колико љубави мораш да имаш према некоме да би дошао на овакво место и три дана помагао док огњиште предака не засија.

Ова топла шумадијска прича мотивисаће вас да се окренете у далеку прошлост и видите да је неко некада живео да бисте ви данас живели боље.

Пријавите се за серијал на mojadedovinarts@gmail.com

Комплетном пријавом сматраће се она која садржи историјску причу о дедовини, слике стања куће и окућнице, причу о прецима, причу о породици данас и бројност и састав мобе за сва три дана (колико трају радови). Серијал доноси три хиљаде евра као помоћ да се купи материјал, а домаћин окупља испомоћ најмилијих. Селекција почиње крајем 2024. године.

Моја дедовина Моја дедовина

Autor:
Милан Поповић

Пред вама ће од запуштених и упарложених сеоских домаћинстава настајати дедовине са новим сјајем. Пред камерама ће "од бабе настајати девојка"- гледаћете како се за 4 дана са само 6 просечних плата (које домаћину доноси екипа серијала) обнављају дедовине широм Србије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи