Читај ми!

Културни дневник

Награду "Прозарт“ додељује Међународни литерарни фестивал "ПРО-ЗА Балкан“ истакнутом ствараоцу за ауторски допринос развоју књижевности на Балкану. Гост Културног дневника је 12. лауреат ове награде писац Владимир Пиштало.

У Чачку је на више локација отворен Меморијал Надежде Петровић под називом "Меморијал Соња С.". 32. издање једне од најзначајнијих ликовних манифестација на овим просторима окупило је 25 уметника, уметница и уметничких група.

Нову сезону новосадског Српског народног позоришта отворила је премијера опере "Демон" у режији Дмитрија Бертмана и под диригентском палицом Жељке Милановић. Опера руског композитора Антона Рубинштајна изведена је пред српском публиком након паузе од готово једног века.

У Културном дневнику биће речи и о филму "Мегдан: Између воде и ватре" редитеља Тодора Чапканова и сценаристе Алексе Балашевића, као и о изложби "Бора Иљовски: Померени редослед" која је отворена у Галерији-легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића.

Водимо вас у лондонски Сотби где је уметница ФКА Твигс заједно са групом људи приредила изложбу и перформанс под називом "11“, који представљају физичку и уметничку потрагу за самоисцељењем.

Уредник Јелена Виденовић

Реализација Марко Шотра

Монтажа Софија Спасић

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи