Читај ми!

Фудбал - ЛШ: Манчестер сити - Интер

Првак Енглеске против правака Италије. И не само то, ова два тима били су финалисти Лиге шампиона пре само годину и по дана када је Манчестер сити савладао Интер са 1:0 у Истанбулу и тако освојио прву титулу првака Европе. 

Са обзиром на амбицију клуба и наравно форму, имају максималан учинак на старту сезоне, они би хтели да понове успех и са том жељом ће ући у меч са екипом из Италије.

Ни Интер нема пораз али нису тако убедљиви. Две победе и два ремија у претходне четири утакмице од којих је можда наступ у оближњој Монци (1:1) можда био највеће разочарање до сада.

Истина, Симоне Инзаги је одмарао неколико играча, али то не умањује утисак да су се гости мучили да освоје један бод. 

Пеп Гвардиола је после победе над Брентфордом (2:1) за викенд рекао да су гости показали да су највећи проблем његовој екипи у претходним годинама па ће можда противник тражити начин за добар резултат на стадиону у Манчестеру управо на тај начин - дуге лопте иза леђа одбране.

Разлог за оптимизам може да буде и то што Манчестер сити има само 5 победа у прошлих 13 утакмица против тимова из Серије А, као и да је Интер изгубио само 3 од претходних 20 утакмица у Лиги шампиона. 

Међутим, то могу да буду разлози за наду али не и за улогу фаворита која потпуно припдада Манчестер ситију. Играју јако добро, Ерлинг Халанд је дао 9 голова на 4 утакмице у првенству и једноставно - одлични су.

Лаутаро Мартинез, капитен Интера је без гола ове сезоне али је баш у Лиги шампиона био ефикасан и жели поново да се упише међу стрелце, од чега заправо и живи.

Манчестер сити ће вероватно играти без Холанђанина Нејтана Акеа а у Интер се враћа његов земљак Стефан де Фрај.

Прошле сезоне Сити је стао у четвртфиналу (пораз од Реал Мадрида), Интер у осмини финала (успешнији Атлетико Мадрид).

Среда 21.00 РТС 1, Манчестер сити - Интер Милан

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи