Читај ми!

Гастрономад

Посне паприке из Дихова

Кажу да је у Северној Македонији сваки дан гозба. У Дихову, селу у близини Битоља, свакако јесте. Опуштајуће насеље смештено је у Националном парку Пелистер, на западном ободу Пелагоније, највеће висоравни ове државе. Одликује га велики број традиционалних кућа, старијих и више од 150 година. Ово идеално место за бег од летњих врућина пуно је срдачних домаћина, који су угостили и нашег гастрономада Катарину Петровић Кају.

Од Пеце Цветковског Каја је чула и зашто су Битољ звали "град конзула", али и како да направи традиционални песто од мечкиног лука и пуњене посне паприке. За љубитеље посластица Каја је припремила колач из Дихова. Пријатно гледање!

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње