Читај ми!

Портрети уметника

Изложба фотографија наших значајних ликовних ствараоца отворена је у Графичком колективу. Гост Културног дневника је њихов аутор, графичар Бранимир Карановић.

Наша тема су српски филмови на овогодишњем филмском фестивалу у Венецији. У емисији говоримо и о традиционалном, акустичном, маратонском концерту Николе Врањковића у Ботаничкој башти, о изложби радова сликара Жељка Ђуровића, Жељка Тоншића, Владимира Дуњића, Милана Туцовића, Зорана Велимановића и Сергеја Апарина под називом "Фантастичних 6" у галерији Куће легата у Београду, као и о филму "Битлђус 2" Тима Бартона који ове недеље стиже у домаће биоскопе.

У рубрици "Свет" представљамо програм овогодишњег Циришког позоришног спектакла. На обали циришког језера постављен је кит у природној величини, инсталација која је већ обишла фестивале у Паризу, Лондону, Валенсији и Варшави.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Шимон Цубота

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару