Гастрономад

Пут кроз векове - макало и белвица из Радожде

На крајњем југозападу Македоније, на обали Охридског језера, вековима постоји рибарско место Радожда, познато по мирном животу и спокоју. Богата историја и духовни живот употпуњени су са седам цркава и манастира.

Природне лепоте Радожде, пријатни, топли људи и кулинарска традиција инспирисали су нашег гастрономада Катарину Петровић Кају да посети ово место и од кувара Анђелка Шопоског научи како се припрема традиционално јело овог краја - белвица са поврћем. Као поклон дивним домаћинима Каја је направила и макало, старински македонски намаз од белог лука, беланаца и лимуна. Пријатно гледање!

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње