Читај ми!

Један добар дан

Овог понедељка, емисију "Један добар дан" смо посветили одличној музици, концертима и фестивалима, представама, серијама и глумцима који су већ освојили, али и онима који ће тек освајати ваша срца. Биће и рецепата за укусан ручак, интересантних модних предлога, спортских тема и прича о кућним љубимцима. Пред нама је инспиративно, забавно и незаборавно поподне.

Познато је да Радио-телевизија Србије негује и ствара традицију, а један од начина је управо - кроз музику. Наша изворна народна, а уз то и староградска музика, затим романсе и уопште, музика Балкана, заслужују заиста велику пажњу. Управо зато, у сусрет 6. Сабору народне музике Србије, који се одржава 24. и 25. априла, дружимо се са Драганом Шаиновићем Шајом, композитором и аутором победничке композиције 2023. године, Александром Ристановић, она је извела победничку песму на прошлогодишњој манифестацији и председником Савеза естрадно-музичких уметника Србије, Драгишом Голубовићем.

У "Једном добром дану" говоримо о још једном значајном пројетку РТС-а, о емисији Дечјег програма чије је снимање у току. Идемо до другог РТС-овог студија где се деца шишају и, у фризерској столици, причају о стварима које су њима важне, о ономе шта их брине, али и шта их радује.

Откривамо каква је атмосфера на снимању емисије "Важне ствари". Екипа серије "Бранилац", чију ћете трећу сезону гледати на РТС-у ове јесени, прилично је заузета. Шта можемо да очекујемо у 10 нових епизода које нас воде кроз 70-те и 80-те године 20. века? О томе нам говоре креаторка серије Јелена Светличић и глумац Небојша Миловановић.

Идемо и до кухиње кувара Петра Гајића који нам припрема потаж од бундеве, а одмах после тога ћемо у студију угостити Александру Тасић, произвођача материјала која од бундеве, коре лешника и ораха, келерабе, тикквице и других производа органског порекла прави револуцију у свету моде.

Говоримо и о представи “Мистерија Душан Васиљев”, која је поводом 100 година од смрти великог песника, премијерно је изведена крајем
недеље у Битеф театру. Утиске са нама деле редитељ Марко Челебић и глумац Марко Павловић.

Гост емисије ће бити и Мигел Конча, признат као најбољи имитатор Мајкла Џексона, који ће у нашем студију и заплесати у сусрет великом
концерту посвећеном краљу попа, Мајклу Џексону, у Београду, у МТС Дворани.

Ако волите да трчите, а притом имате и пса, зашто не бисте спојили лепо и корисно? Шта треба да знате пре него што изађете заједно на
стазу, открива нам Анђелка Попадић, оснивач заједнице "Трчање с псом". Будите и овог понедељка уз екипу емисије "Један добар дан".

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару