Читај ми!

Весело вече

Након Ане Бекуте, Лепе Лукић, Душице и Недељка Билкића, Снежане Ђуришић, Наде Топчагић, Радише Урошевића, Неде Украден, Драгице Радосављевић Цакане, Гордане Лазаревић и Ацка Незировића - специјални гост овог издања играног ТВ програма "Весело вече“, биће звезда народне музике Чеда Марковић.

Поводом 100 година трајања и успеха Радио Београда, у продукцији Радио-телевизије Србије креиран је нови играни ТВ формат Забавног програма, посвећен богатој историји најстаријег електронског медија на Балкану и најлепшој народној музици.

Уз подсећање на највеће хитове Чеде Марковића, сазнаћемо и занимљиве, мање познате податке из каријере овог естрадног уметника. У емисији "Весело вече“ говорио је и о врањанској песми, а представио је и своје глумачке способности, говорећи одломке из "Коштане“...

Уживање у музичким сегментима овог програма, употпуниће и најлепше народне песме у извођењу Јелене Томашевић, Звонка Богдана, Ненада Милевског, Иване Тасић, Стефана Петрушића, Милана Динчића и Бранимира Стошића.

Из Програмског архива РТС-а, овога пута биће емитовани архивски снимци интерпретација Чеде Марковића, Станише Стошића и Василије Радојчић.

"Весело вече" открива атмосферу редакције у којој марљиво битишу "мали људи из Радија": секретарица Славица (лик тумачи глумица Анђела Јовановић), спикер Јоца (глумац Зоран Пајић), уредник Ками (новинар и уредник у РБ 1, Ненад Камиџорац) и тон мајстор Мома (Семир Гицић, глумац и стендап комичар). Императиви малог, сложног колектива су квалитет прогама и присан однос са аудиторијумом. У намерама да свако од њих допринесе тим циљевима - догађају им се и многе необичне, смешне и несвакидашње ситуације...

Свако издање емисије "Весело вече", употпуњују и звезде наше музичке сцене, које откривају мало познате податке о својим уметничким почецима али и о утицају Радио Београда - на њихове професионалне успехе и каријере.

Сценарио: Семир Гицић

Музички уредници емисије: Јована Дукић и Душан Шуклетовић

Сценограф: Мирјана Адрејевић

Костимогграф: Александра Александрић

Редитељ: Петар Станојловић

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије