Читај ми!

Од локалног до глобалног

Клима географија и људи су оно што чини једно поднебље и његове специфичности.

За свако локално продручје битно је да сачува предности које већ има. Најбоље је када се заједничким снагама дође и до производа са географским пореклом. О свему овоме и могућностима које нам се нуде у овој емисији Знања имања говоре:

Сафет Веснић, саветодавац пољопривредне стручне службе Новог Пазара, да ли је будућност овог краја у производњи органске хране која подразумева квалитет и здраствену безбедност.

Адем Брирчанин из села Трнова, гаји биволице и производи кајмак, сир и метаницу односно маслац јединственог квалитета.

Јасмин Дервишнуровић, чува аутентични рецепт новопазарских мантија и њихову славу шири и локално и регионално.

Марта Монтоја из Шпаније о противградном топу који град претвара у кишу и снег, иновацији која штити 80 хектара њива.

Професор доктор Зоран Кесеровић, о изазовима савремене производње воћа у Србији и свету - како раде успешни?

Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара