Читај ми!

Културни дневник

52. Међународни филмски фестивал ФЕСТ свечено ће бити отворен вечерас под  слоганом “Иди и гледај”. Током десет дана фестивала публика ће моћи да погледа више од 100 филмова из 60 земаља света.

Екипа Културног дневника била је на генералној проби Симфонијског оркестра РТС-а који ће у суботу наступити у Коларчевој задужбини са специјалним гостом - солистом Луком Фаулисијем.

У РТС Клубу песникиња и ауторка видеопоезије Ана Пантић одржаће песнички перформанс у оквиру којег ће се дружити са посетиоцима и писати им песме. Ана Пантић је добила низ светских признања за радове у области видеопоезије, међу којима последње стиже из Банкока, за видео рад и песму “Посматрач”.

Представљамо вам књигу “Све те ситнице” Клер Киган, а водимо вас и у Рим, где је представљена реконструисана статуа римског цара Константина, реплика оне која је некада красила Базилику Максентијус, највеће здање у оквиру Римског форума.

Гошћа Културног дневника је Горанка Матић, поводом изложбе фотографија домаће и стране рок сцене седамдесетих и осамдесетих година 20. века која представља њен и фотографски опус холандског фотографа Хајберта Ханекрота, а  биће отворена у Галерији ДОТС у четвртак, 29. фебруара.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Маја Мандић

Реализатор: Мирјана Милосављевић

  

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије