Читај ми!

Весело вече

Након Ане Бекуте, Лепе Лукић, Душице и Недељка Билкића, Снежане Ђуришић и Наде Топчагић - специјални гост шестог издања играног ТВ програма "Весело вече" биће велика звезда народне музике - Радиша Урошевић.

Сазнаћемо колико је Радио Београд утицао на почетак и развој каријере овог истакнутог уметника, затим све о чувеној песми "Ситна киша роси" али и од када датира његово пријатељство са Радошем Бајићем. Уживање у музичким сегментима програма, употпуниће и најлепше народне песме у извођењу Александра Трандафиловића, фрулаша Саве Јеремића, Ане Бекуте, Снежане Ђуришић али и Радоша Бајића, Сање Вучић и Данице Крстић...

Поводом 100 година трајања и успеха Радио Београда, у продукцији Радио-телевизије Србије креиран је нови играни ТВ формат Забавног програма, посвећен богатој историји најстаријег електронског медија на Балкану и најлепшој народној музици.

"Весело вече" открива атмосферу редакције у којој марљиво битишу "мали људи из Радија": секретарица Славица (лик тумачи глумица Анђела Јовановић), спикер Јоца (глумац Зоран Пајић), уредник Ками (новинар и уредник у РБ 1, Ненад Камиџорац) и тон мајстор Мома (Семир Гицић, глумац и стендап комичар).

Императиви малог, сложног колектива су квалитет прогама и присан однос са аудиторијумом. У намерама да свако од њих допринесе тим циљевима - догађају им се и многе необичне, смешне и несвакидашње ситуације...

Свако издање емисије "Весело вече", употпуњују и највеће звезде наше музичке сцене, које откривају мало познате податке о својим уметничким почецима али и о утицају Радио Београда - на њихове професионалне успехе и каријере.

Након Ане Бекуте, Лепе Лукић, Душице и Недељка Билкића, Снежане Ђуришић и Наде Топчагић - о својим професионалним почецима и каријери - у овој емисији говориће Радиша Урошевић.

Захваљујући богатом Програмском архиву Радио-телевизије Србије и у овој епизоди ћемо се подсетити значајних догађаја из историје Радио Београда, затим историје музике ових простора али и првих снимљених песама и великих хитова Наде Топчагић, као и легендарних музичких нумера, које су својим извођењима овековечили Александар Трандафиловић, фрулаш Сава Јеремић, Ана Бекута, Снежана Ђуришић, Радош Бајића, Сања Вучић и Даница Крстић...

Сценарио: Семир Гицић

Сценограф: Мирјана Адрејевић

Костимограф: Александра Александрић

Музички уредници емисије: Јована Дукић и Душан Шуклетовић

Редитељ: Петар Станојловић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије