недеља, 04. феб 2024, 11:00
Екоагрономија
Еколошка димензија одрживог развоја односи на активности усмерене ка очувању и заштити биодиверзитета и природних ресурса а економска димензија подразумева тежњу ка континуираној производњи.
Како ускладити једно и друго у овој емисији Знања имања говоре:
Јован Миливојевић, о моделу руралног развоја на заштићеном подручју Бојчинска шума спаја туризам, мангулице и еколошку производњу хране.
Иван Топајић на управо одржаном сајму Агробелгред у Београду говори нам о томе како се развијају и чувају аутохтоне врсте воћа и поврћа.
Малиша Лазић из села Лозовик код Велике Плане о повртарству као извору породичне сигурности.
Мирослав Стојановић из села Придворице код Смедерева, колико су мудру домаћини да газдинство препусте младости.
Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари