Екоагрономија

Еколошка димензија одрживог развоја односи на активности усмерене ка очувању и заштити биодиверзитета и природних ресурса а економска димензија подразумева тежњу ка континуираној производњи.

Како ускладити једно и друго у овој емисији Знања имања говоре:

Јован Миливојевић, о моделу руралног развоја на заштићеном подручју Бојчинска шума спаја туризам, мангулице и еколошку производњу хране.

Иван Топајић на управо одржаном сајму Агробелгред у Београду говори нам о томе како се развијају и чувају аутохтоне врсте воћа и поврћа.

Малиша Лазић из села Лозовик код Велике Плане о повртарству као извору породичне сигурности.

Мирослав Стојановић из села Придворице код Смедерева, колико су мудру домаћини да газдинство препусте младости.

Новинари: Драгана Попов, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње