Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је глумац Небојша Илић, поводом представе "Вања, Соња, Маша и остале“ у режији Ксеније Крнајски, коју ћемо ускоро гледати на сцени Атељеа 212.

Два века од рођења кнеза Михаила Обреновића обележава се бројним програмима. У Крагујевцу, где је кнез Михаило рођен, представљена је монографија о једном од најмађих српских владара, организован научни скуп, и приказан филм “Што се боре мисли моје“ Милорада Милинковића.

Извођењем чувене Малерове симфоније број 3, коју ће на челу са шефом-диригентом Габријлом Фелцом извести више од 150 учесника и специјална гошћа, мецосопран Викторија Маси, Београдска филхармонија отвара нову сезону, којом обележава стогодишњицу оркестра, а први концерт посвећује Ивану Тасовцу.

У Београдском драмском позоришту премијерно ће бити изведена представа настала по чувеној књизи  “1984” Џорџа Орвела, чију режију потписује Алиа Луке.

Наступом хора РТС-а по управом Бојана Суђића, у Неготину се вечерас завршавају 57. Мокрањчеви дани, фестивал посвећен великану српске хорске, духовне и световне музике.

Академија лепих уметности у Паризу, приредила је ретроспективну изложбу нашег великог сликара и академика  Владимра Величковића, који је био њен члан. Представљена су Величковићева најпознатија дела, слике великих формата, као и графике, а поставка ће бити отворена до 24. септембра.

У галерији Центра за графику Факултета ликовних уметности отворена је изложба Јелене Аранђеловић под називом "Реконструкција сећања", на којој је уметница представила мозаик колажа, цртеже и слике.

У Перуу је група перуанских и јапанских археолога открила на северу земље археолошки локалитет из предхиспанског доба. Чине га место за молитву, одаје за сахрањивање, људски остаци и керамичке посуде као дарови преминулима.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић

Монтажа: Бранислав Поповић

Реализатор: Марко Шотра

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару