Читај ми!

Велика илузија у Кану 2023

Рандеву са 76. међународним филмским фестивалом у Кану, доноси интервјуе са победницима најпрестижнијег фестивала на свету и сведочи о контрастима на Кроазети током фестивалских дана.

Зашто је добитница „Златне палме“ која је десети пут остала у Франуцуској, након уручења награде добила ударац у леђа? Због чега је Џони Деп дочекан од стране појединих медија са отпором и зашто је Харисон Форд готово заплакао након што му је уручена почасна палма за животно дело? Шта је тајна успеха младог Јована Гинића, звезде српског филма „Изгубљена земља“ Владимира Перишића, који је освојио награду „Откровење“?

У овом специјалу редитељка Жистин Трије и глумица Сандра Хулер представљају најбољи филм фестивала „Анатомија пада“. Званично најбољи редитељ Кана - Тран Ан Хунг и оскаровка Жулијет Бинош, говоре о једном од најлепше снимљених филмова приказаних ове године на Крозаети „Страст Додина Буфана“.

Протагонисти филма „Опало лишће“, финског ветерана Акија Каурисмакија који је освојио награду жирија откривају зашто захваљујући овој дубоко хуманистичкој причи има наде у будућност. У канској емисији  ветеран Кен Лоуч открива како  његов најновији филм „Стари храст“ чини људе бољима.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

 

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара