Читај ми!

Културни дневник

Гошћа Културног дневника је једна од водећих француских књижевница Камиј Лоранс, чији долазак у Београд у мају најављује велики сусрет наше две културе у октобру, када је Француска почасни гост Међународног београдског сајма књига.

Ове године наша култура обележава 125 година од рођења Десанке Максимовић и 30 година рада Задужбине која носи име ове наше велике песникиње. Тим поводом, а уочи 16. маја дана рођења Десанке Максимовић у Народној библиотеци Србије одржана је свечана академија "Иза штита поезије". Представа "Урнебесна комедија" по тексту Душана Ковачевића, премијерно је изведена на сцени Народног позоришта у адаптацији и режији Јагоша Марковића. У Београду је поново одржан Филозофски театар. Овога пута повод за разговор била је књига "Беда људских права" Филипа Балуноваћа. У току је 16. издање Белдокса, а у фокусу Културног дневника су домаћа остварења на овом Међународном фестивалу документарног филма.

Водимо Вас у Беч у палату Халбтурн на изложбу "Детињство у доба царевине-живот за круну", на којој су представљени предмети који су припадали деци на царском двору у Хабсбуршкој монархији.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Стеван Чворовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво