Свадба из мог краја

Кристина Ђорђевић и Мирослав Митић из околине Владичиног Хана, учесници су последње епизоде овогодишњег серијала "Свадба из мог краја".

Трагајући за младим, заљубљеним паровима, који ни у новом добу нису заборавили значај традиције и древних обичаја свог краја, екипа ове емисије запутила се ка југу Србије - у Пчињски округ. Тамо смо упознали двоје младих и образованих људи, који желе да изговоре судбоносно да и да врло брзо прошире породицу. Такође, одлучили су да живе у свом родном крају а већ увелико зидају и нови породични дом...

Колико је младиној породици било тешко да своју Кристину пусте из родног дома, говори и чињеница да су јабуку толико добро и високо везали да ни најјача младожењина "артиљерија“ није успела да сломи воћку и обори је на земљу. Упркос овом малом пеху, сватови су ипак радо и уз весеље примљени у двориште младине породичне куће...

Младожењина мајка повела је и "свекрвино" коло, чувено на југу Србије. Уследили су потом и бројни други обичаји, који красе овај крај Србије од давнина и на које породице Ђорђевић и Митић нису заборавиле.

Кроз последњу овогодишњу епизоду ТВ серијала "Свадба из мог краја", провешће нас глумица Мирка Васиљевић, уз позив свима који ове године планирају да организују свадбено весеље по старим обичајима - да се пријаве путем профила ове емисије на друштвеним мрежама.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво