недеља, 12. феб 2023, 11:00
Зима
Ове зиме имали смо све, температуре од минуса до пролећног плуса - дубок снег и сунчане дане.
О томе шта нам дају клима и географија а шта ми од ње добијамо у овој емисији Знања имања говоре:
Никола Брковић, вишеструки победник Пршутијаде у Мачкату - зашто су говеђа, свињска и ужичка кобасица бренд златиборског краја.
Милан Марјановић из села Мушвете - о изазовима органске производње млека и како искористити природне ресурсе.
Ивана Поповић, државни секретар у Министрству пољопривреде - О буџету, е-аграру и како то Србија има најјефтинији новац за пољопривреду у Европи?
Весна Алавања - зашто се одлучила да под Космајем узгаја конопљу и просо и узгоји кућу у којој се добро дише.
Милица Ђорђевић - инжењер органске пољопривреде, вратила се у родно село, има идеју како да споји љути џем од малина, качкаваљ са чоколадом и туристе из целог света.
Новинари: Драгана Попов, Мр Љиљана М. Петровић, Јелена Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари