Читај ми!

НТЦ квиз

Стефан Миленковић и четири слова М

Која велика река у свом имену крије три ноте? Шта крију четири слова М у животу чувеног виолинисте Стефана Миленковића? Зашто су тимови остали без слова у својим именима и да ли је ту прсте умешала Миљанова зврчка, што по именима тимова воли да прчка, сазнајте у новој НТЦ авантури у у суботу, 24. септембра у 12.05ч на Првом програму или у репризном термину, у недељу 25. септембра у 8.30ч на Другом програму Телевизије Србије.

Миљан је већ познат по томе да увек примени своју чувену дисциплину "зврчку" која промени имена тимова. Овог пута, због специјалног госта, Миљан је на почетку епизоде морао да узме све ноте из имена тимова. И како је један тим желео да се зове "ребус", узео им је ноту ре и они су остали тим "Бус". И то и није тако страшно. Међутим, проблем настаје са тимом који је одлучио да се зове "Сила". Кад им се одузму ноте си и ла, остају без имена. И шта онда? Ништа, зову се тим "Безимени".

И Бус и Безимени улазе у НТЦ авантуру! Пролазе игре, идеје лете на све стране, речником музике, узбуђење често иде у крешендо, брзина размишљања у форте, а идеје се нижу у пицикато-маниру.

Уз Миљанову диригентску палицу екипе долазе до игре изненађења, где их чека право правцијато изненађење - Стефан Миленковић! Пошто је ово квиз, и Стефан ће морати да одговори на нека питања пре него што постави задатке пред наше такмичаре. Једно од питања је: шта повезује Стефанов живот и слово М, које има везе са математиком?

Да бисте сазнали одговор на ово питање, будите са нама у суботу, 24. септембра у 12.05ч на Првом програму или у недељу 25. септембра у 8.30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу. Изазовите их да се такмиче са вама и знајте, деца су много успешнија, уз мало труда - побеђујете родитеље сигурно!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator011.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару