Читај ми!

НТЦ квиз

Поздрав свима, поздрав свима и... поздрав свима!

Шта повезује учење и радост? Ко су први најхрабрији такмичари нашег новог квиза за децу, "НТЦ квиза"? Шта ће такмичарима задати Милица Мандић, двострука олимпијска шампионка у теквондоу? Све ћете сазнати ако будете са нама у суботу, 3. септембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Када са малих екрана зачујемо звонак глас нашег глумца и водитеља Миљана Прљете "поздрав свима, поздрав свима и... поздрав свима", трема ће одлепршати и почиње прва епизода "НТЦ квиза". У првој епизоди такмичиће се две екипе: "НТЦ шифре" и "НТЦ тим". Прву екипу чине Мијат, Анђелија, Нина и Наум, а другу Нађа, Тадија, Аница и Искра.

Наши такмичари проћи ће кроз седам игара: мораће да решевају шифре, да памте нелогичне приче, да стоје на једној нози и присећају се разних речи, да решавају НТЦ ребусе, да прођу полигон у коме ће морати и да мисле и још много тога. Веровали или не, полигон ће осмилити Милица Мандић, двострука олимпијска шампионка у теквондоу. Неће бити лако, али ће њен осмех уз Миљанову подршку бити од велике помоћи.

И да се вратимо на почетак... шта повезује учење и радост? Другари? Може се учити са другарима, тачно, али може се учити и радовати се и без другара. Можда је школа? И школа је одличан покушај, али многе ствари учимо и ван школе. Можда књига? Књига можда може да буде решење, али не доноси свака књига ни нова знања, а не доноси свима и увек радост. А игра? Игра, игра је тачан одговор! И зато је слоган "НТЦ квиза": "Најлепше је учење - учење кроз игру!"

Како се учи кроз игру и како се учи у квизу? Ево како: кроз различите врсте игара, учићемо технике мишљења, концентрације, слушне пажње, асоцијативног мишљења, а најбоље од свега што нећемо бити ни свесни да учимо, већ ћемо се играти, а знање ће се само гомилати, без наше контроле.

Управо је такав систем игара осмислио аутор "НТЦ квиза", др Ранко Рајовић, који ће у овој епизоди пожелети добродошлицу свим нашим такмичарима и гледаоцима и објаснити тачно зашто је игра за децу важна.

Који ће тим победити и тиме се пласирати у четврт-финале, да ли ће други тим спортски поднети пораз, ко ће у којој игри заблистати, а ко у некој другој... да ли ћете код куће освојити више поена него наши такмичари - можете да сазнате ако се играте заједно са нама у суботу, 3. септембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије!

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у извршној продукцији Tradegator011.

Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару