недеља, 13. мар 2022, 14:00
Адитиви у храни
Нова РТС ординација ове недеље доноси занимљиве и корисне приче. Позната певачица откриће како се по трећи пут изборила са раком, затим ће стручњак за технологију хране разјаснити који су адитиви у прхрамбеним производима здрави, а које би "Е" ознаке треблао користити уз опрез. На крају ће нутрициониста припемити здравију верзију мафина од спелтиног брашна.
У првом делу емисије "Моја борба" певачица Нада Обрић отворено ће говорити о борби са карциномом бешике који је недавно победила, шта јој је давало снаге, како је изгледало лечење, али ће говорити и о прва два карцинома које је излечила пре много година.
У "Ординацији" ће бити речи о адитивима у храни тј. "Е" ознакама на декларацијама прехрамбених производа. Које адитиве тј. "Е" ознаке у храни треба користити уз оперз, како препознати намирнице које садрже такве конзервансе, да ли постоје безбедни и здрави адитиви, а биће и разрешене заблуде у вези са адитивима за које се верује да су опасни. О свему ће говорити доц. др Мирјана Рајилић Стојановић, молекурални микробиолог са Технолошко- металуршког факултета у Београду.
У "Посластичарници" ћемо припремати мафине од спелтиног брашна са наром. Нутриционисткиња Ивана Ћосић објасниће како се мафини припремају, за кога су добар избор и зашто је спелтино бршно корисно и здраво.
Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.
Autor:
РТС
Ауторка Марија Поповић нову, осму ТВ сезону отвара уз престижно признање Youtube платформе, за 100.000 пратилаца званичног канала "РТС Ординација". [ детаљније ]
Коментари