Читај ми!

Почиње нова плавоптичаста сезона!

Време је за нашу нову, 20. сезону! У колико облика може да се претвори хоботница? Где се организује Трка гумених патака? Чије кости сјаје у мраку? И каква је то игра каладонт? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 19. фебруара у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Сезона само што није почела, а студио изгледа као да је у њему у међувремену боравио аљкави диносаурус. Борки не пада на памет да и секунд дуже остаје у том хаосу, а Осман би најрадије да збрише у Сингапур. Па ипак, као што се ни соба неће сама распремити док ти ниси у њој, тако неће ни наш плавоптичасти студио. Но, нема ни везе. Лако ће га средити када се врате са пута.

У Сингапуру ће им бити лудо и незаборавно, јер је то град-држава са разним чудним законима. Тако, рецимо, тамо можете да усвојите дрво, али не можете да баците жваку на улицу или да се качите на комшијин интернет, јер је то законом забрањено.

По повратку из Сингапура, Осман ће покушати да забушава са сређивањем студија, али ће му Борка открити разноразне трикове како да лакше среди ствари, па чак и како да од тога направи забаву. И Госпођа Ж ће имати по који савет, као рецимо како да очистите прашину са старих ствари.

Увек када се ради по кући, важно је да се направи предах. Овога пута, Осман и Борка предахнуће уз Куваричицине балоне од поврћа, као и уз нову питалицу Господина Џ која гласи - шта повезује кухињу и сурф? Ми, наравно, знамо одговор, а ви добро размислите до суботе.

Као и увек, читаћемо и ваша писма, радићемо и нови трик, а наша гусарска посада рећиће нам штошта о хоботницама. Зато нас гледајте у суботу, 19. фебруара 2022. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару