Читај ми!

Господин кловн

Да ли жирафе сањају, где се појавио први трамвај у Европи, шта повезује краву и звоно и да ли постоје пећине од леда сазнајте у нашој новој епизоди "Плаве птице" усуботу, 13. новембра у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Осман има неодложне обавезе и уз учтиво извињење јавио се Борки да неће доћи ове суботе, али да ће јој, као своју замену, послати једног госта. Борка, заправо одговорна Борчица, марљиво се припремила за овај интервју, не очекујући неприлике какве један кловн може да вам донесе кад је гост у емисији: да ради трикове, да прави смицалице и да се све време бори за пажњу не би ли сва деца гледала у њега. Баш онако како то кловнови и иначе раде.

Госпођа Ж... знамо већ, не може да поднесе икакву неисправност, па ће покушати чак да исправља кловна Ахмеда. Упорно ће му говорити да се не каже "бијо" него "био", али Ахмеда то занима отприлике као атомска физика, значи - не занима га уопште.

Борка ће покушати да се реши овог шашавг госта, одлазећи у Босну и Херцеговину. Тамо ће сазнати да је у Босни био први трамвај у Европи и то баш у главном граду Босне, Сарајеву, где се налази и чувена Баш Чаршија. Пробаће још чувенији сарајевски ћевап и преукусни сарајевски бурек, док разгледају нетакнуту природну лепотпу Босне...

Иако се Борка надала да ће за то време њен гост отићи и оставити је да сама заврши емисију, стварност је била нешто другачија: Ахмед се фино извалио и заспао. Борка тада по стоти пут схвата да јој јако недостаје Осман и да је никада, али никада у живту не би ставио у ту ситуацију. А оног момента када Куваричица пошаље кишу витамина, Ахмед је чак ни не пита да поделе ужину, већ је смаже као да је једини на свету!

Човек би помислио да ће овај чудни гост устукнути када га Госпођа Ж и Господин Џ нападну питањима и одговором, али он, веровали или не, не пропушта прилику да поново скрене пажњу на себе и исприча виц. Господин Џ ће се толико засмејати да ће заборавити да одгонетне питалицу.

А да ли ће то ипак урадити наш плавоптичасти тим - сазнаћемо. Сазнаћемо још и ко ће урадити трик, кад је и ко живео у пећинама и сазнаћемо најзад и шта се десило са Османом. Али не сада.

Све то сазнаћемо у нашој наредној епизоди "Плаве птице" у суботу, 13. новембра, на Првом програму Телевизије Србије у 12.05ч. Ако ипак пропустите, све наше епизоде налазе се на нашем порталу www.rtsplaneta.rs и youtube-каналу.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару