Читај ми!

Игре и игрице

Која животиња не може да погледа иза себе, шта повезује рониоца и хирурга, а у којој држави се једе кикирики-чорба у коју се ставља буднева и косос, сазнајте у нашој новој епизоди "Плаве птице" усуботу, 6. новембра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Кад носиш наочаре за вид или Сунце, врло често се деси да се одшрафи шрафић на њима. Али, "зато је ту ваша и наша Госпођа Ж", која увек и за све има решење.

Али, зашто је Госпођа Ж одлучила да прича баш о томе? Сигурно није разлог да из чиста мира исприча тако нешто, убацивање без повода и разлога је ипак специјалност Господина Џ-а. Е... ево разлога: Борка и Осман су одлучили да целу епизоду посвете различитим идејама за игре, које свако може да организује код своје куће. И пошто је ОСман непобедив, а Борка мало трапава... Осман сумња да је код Борке можда проблем у томе што не види добро па толико промашује. Када пробају да то реше наочарима са диоптријом, ето Госпође Ж, она не пропушта прилику да удели који савет.

Међутим, јасно је свима - Борка добро види, само недовољно вежба. И зато Осман наставља да измишља игре, убеђујући Борку да је битнија забава од победе. Како би стара пословица рекла: "Важно је учествовати!"

Овог пута наш четверац одлази у афричку државу Чад. Сазнају да тамо постоји огроман вулкан Еми Куси, да тамо живе и ждралови, и камиле и слонови. А чим живе камиле - знамо да је ту и пустиња. Сазнаћемо још да тамо живи преко двеста племена, да скоро свако племе има свој језик, али да су арапски и фрацуски службени језици.

Куварица нам спрема миша од сира. Ко ће се уплашити, а ко ће га у сласт смазати - можете ли да претпоставити?

Због огромног броја писама у којима су другарићи желели да причамо о коњима, идемо у Лов на знање. У том лову гусарска посада ће нас упознати са овим дивним животињама! Осман има спреман трик, а Борка још једну идеју за игру за крај!

Не пропустите наш нови плавоптичасти лет у суботу, 6. новембра, на Првом програму Телевизије Србије у 12:05ч. Ако ипак пропустите, све наше епизоде налазе се на нашем порталу www.rtsplaneta.rs и youtube-каналу.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару