недеља, 26. сеп 2021, 11:00
Будимо одговорни
Јесен лагано, чаробним бојама украшава наша брда и долине, винограде, воћњаке, баште. Ми убиримо плодове, варљивог пролећа и врелог лета. Спремамо зимницу и правимо планове за нови циклус.
Ваљало би да узмемо у обзир климатске промене, потребе тржишта и стварамо свест да морамо да будемо одговорни. Зато што производња хране директно утиче на здравље земљишта, воде, ваздуха, биља ,животиња и људи. Баш о томе у овом издању Знања имања говоре:
Миодраг Крсмановић из винарије Тарпош код Аранђеловца мисли да је на првом месту став, па онда знање и вештине на путу ка успеху.
Синиша Попов са Фрушке Горе из винарије Киш, чува нове укусе старих времена, и осваја европско тржиште.
Вања Стојановић из Крагујевца, ствара хармонију укуса тако што спаја бакине рецепте и нове технологије.
Јелена Обрадовић, скоро 30 година живи у складу са природом. Свој дом код Аранђеловца дели са даровитим људима из целог света.
Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Драгана Попов
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари