недеља, 09. мај 2021, 11:35
Знање имање
И ови празници су показали да се полако будимо, враћамо природи, коренима и сами себи.
Шетали смо по планинама, поред река и око језера. Гостили се код добрих домаћина. Још једна потврда да су производња биолошки вредне хране и еко-етно туризам карике којe селу нуде боље дане. Све је важније да помиримо екологију и економију зато што - како каже др Лука Радоја: ако нам будућност не буде зелена, нећемо је ни имати. Баш о томе у овом издању говоре:
Стојадин Радивојевић из Параћина - шта етно село Столово нуди странцима кад сиђу са ауто пута.
Дејан Милојевић - зашто се из бетона преселио на Ртањ и сада ужива са пријатељима и гостима који знају да чувају природу.
Раде Митровић из Трешњевице код Ариља - како је део капитала који је зарадио у Бечу уложио у родно село.
Зорица Милојевич из Великог Шиљеговца - колико љубави морамо да уложимо ако желимо да живимо у кући за маштање.
Инжењер Марио Махо подсећа да је организација у производњи поврћа - пола посла.
Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинар: Јелена Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари