Читај ми!

Пошашавело сандуче

Сандуче у које иначе стижу писма и куваричини специјалитети је почело да доставља покварене играчке, хрпу папира... али су се у њему појавиле и мистериозне руке. Зашто - не знамо! Шта повезује грб и прасицу, од чега се прави витамински аутомобил, зашто Нови Зеланд зову "земљом белог облака" и да ли се роде заљубљују само једном у животу, сазнајте у новој епизоди "Плаве птице" у суботу, 3. априла 2021. године на Првом програму Телевизије Србије.

Магично плавоптичасто, а жуто сандуче, које углавном Борки и Осману да понеко писмо, поруку или куваричин специјалитет... сада је потпуно пошашавело. Не престаје да пишти и не престаје да избацује чудне ствари - од покварене играчке, преко хрпе папира, дима, па чак из њега излазе зелене руке, од којих ће Осман и Борка да се препадну. И све време ће се трудити да лет прође уобичајено... У томе ће им помоћи комшије...

Вероватно сте се нашли у ситуацији да сте у туђој кући, хотелу или неком апартману, да детаљно оперете своје зубе и да не знате куда ћете са четкицом за зубе... мокра је да се врати у несесер, а није хигијенски ставити је на лавабо. И овог пута се Госпођа Ж појављује са врло практичним саветом, који је лако остварив уз једну најобичнију штипаљку за веш.

Борка и Осман одлучују са сви заједно путују у далеки, предалеки Нови Зеланд, што даље од сандучета. То је острво, са супротне стране Земље... Главни град Велингтон је најјужнији главни град на свету, имају брдо које у свом имену има скоро сто слова, али и најстрмију улицу на свету. Шта је још занимљиво на Новом Зеланду, сазнаћемо у новом плавоптичастом лету.

Тамо ће плавоптичаста екипа морати да оде авионом или маштом... Чак не би помогао ни витамински аутомобил наше куваричице, која ће баш да се потруди да га направи неприкосновено.

Наша гусарска посада причаће о родама, необичним птицама. Ми их знамо по томе да праве гнездо, најчешће на оџаку неке куће, знамо да зими иду у топлије крајеве, а да се у пролеће враћају нама. Да ли се увек враћају на исто место, ко чува младунче роде, да ли пар рода живи заједно целог свог живота... Објасниће нам наша свезунајућа гусарска посада.

Господин Џ неће заборавити да прекине трик у најзанимљивијем моменту, баш онда када би Осман објаснио Борки у чему је - трик! Решење његове питалице сазнаће се у суботу, 3. априла 2021. године у 11.52 на Првом програму Телевизије Србије. Али не и разлог што је сандуче пошашавело...

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару