Читај ми!

"Ацитп авалп" - епизода наопачке

Осман мисли да је Борка некада напорна својим паметовањем. Борка мисли да је Осман некад превише неозбиљан. И зато је Осман одлучио да у једној епизоди буде Борка, а Борка да буде Осман. Међутим, шта се деси кад сазнају да су обоје имали план да буду онај други? Сазнајте то у суботу, 13. марта на Првом Програму Телевизије Србије у 12.05ч.

"Османе!" "Борка!" То су речи чуђења које ће излетети из уста наших водитеља у моменту кад обоје схвате да су заменили улоге - да је Осман постао Борка, а Борка - Осман! Низ комичних ситуација пратиће ову замену улога, али ће на крају свако од њих схватити да воли овог другог и да су они, такви, са врлинама и манама, један складан и забаван тим.

Остале ствари у новој епизоди тећи ће по плану: Госпођа Ж неће одустатаи од тога да одржи предавање о језичким недоумицама, па ће овог пута објаснити да се не каже "маршута", него "маршРута". И то баш у моменту када је њихова маршрута наша комшијска држава Хрватска.

Осим што је знамо по прелепом Јадрану, сазнаћемо да је у њој настало пенкало, торпедо, кравата, али и чоколада са рижом. Сазнаћемо још да у близини града Задра постоје оргуље које свирају таласи мора, али и да у Хрватској постоји најмањи град на свету, од само седамнаест становника, који се зове Хум.

Наша куваричица зна да пролеће само што није закуцало на наша врата и зато ће нам припремити лептириће од переца и објаснити како су уопште настале переце. Настале су много касније од кад је постојала сумерска цивилизација, о којој ће нам свашта занимљиво рећи наша гусарска посада.

А онда Господин Џ, а онда питалица, а онда писма, а трик... све је ту. Ту је чак и најмлађи ронилац у Србији, Метеја Крањц... Наш другарић Матеја причаће нам о томе како је почео да рони као јако мали, зашто воли да рони, али откриће нам и по који знак на ронилачком језику.

Будите са нама у новој епизоди "Плаве птице", епизоди-наопачке, у суботу, 13. марта 2021. године. Епизода ће бити емитована у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељи Миодраг Коларић и Игор Басоровић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару