Читај ми!

Три, четири 18. сезона креће сад!

Шта повезује кенгуре и Србију? Од куда пица у свемиру? Какве везе има једна карикатура са чувеним аутом Фићом? И какве везе имају аутомобили са јабукама? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у првој епизоди 18. сезоне "Плаве птице", у суботу, 20. фебруара у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Сваки пут пред почетак нове сезоне, Осман је пун нових идеја. Ни ова 18. сезона "Плаве птице" није изузетак. Мада, постоји један мали проблем - Османове идеје су толико маштовите да су потпуно неизводљиве. На сву срећу, ту је наша драга Борчица, која ће и ове сезоне држати све под контролом.

Госпођа Ж ће наставити да дели своје савете, како онда кад се то од ње тражи, тако и онда када она помисли да су потребни. Овога пута, објасниће нам зашто шанпите не постоје.

Већ годинама "Плава птица" путује у најудаљеније крајеве наше планете и открива занимњиве обичаје Африке, Азије, Европе и осталих континената. Овога пута, решили смо да сезону започнемо у једној предивној држави, у којој се смењују брда и благородне равнице, у којој су једнако важни и историја и гостољубивост. Погађате где идемо? Не идемо нигде - остајемо у Србији! Да, да, решили смо да направимо сонг о нашој држави и то по жељи многих другарића који су нам писали.

Пошто је Србија толико разновсна и не може се све о њој испричати у једном сонгу, Осман ће решити да продужи причу о нашој земљи и нацрта нам туски назив за град у коме се налази најстарије позориште у Србији. Који је то назив и који је то град? Видећете ускоро!

Наша куваричица ће овога пута припремати специјалитет од јабука, јер је Србија позната по разним сортама као што су петровача, ајдара, колачара и многе друге. Чак ће и питалица господина Џ имати неке везе са данашњом темом. Питалица гласи: шта повезује струју и број 100? Још вам није јасно какве то везе има са Србијом? Онда још нисте дошли до тачног одговора.

По жељи наших другарића, гусарска посада ће нам овога пута штошта рећи о пици, а Осман ће нас на крају све оставити без текста својим новим триком.

Зато погледајте прву епизоду нове сезоне "Плаве птице" у суботу, 20. фебруара 2021. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете погледати и на нашем званичном youtube каналу, као и на нашој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару