недеља, 06. дец 2020, 11:00
Из нашег атара
Кад већ можемо да производимо воће, поврће, житарице одличног квалитета и имамо стручњаке за технологију, дошло је време да домаћини препознају прераду као пут у профит.
Доста смо се хвалили да смо међу највећим извозницима сировина. Готов производ-лепо спакована биолошки вредна храна, лагано налази купца у нашем атару а спремна је да осваја полице ексклузивне хране у свету зато у овом издању Знања имања говоре:
Стојанчићи из Стојића код Косјерића - зашто људи после дружења са њима одлазе пуни воље, пуни снаге и пуних стомака.
Марија Благојевић - шта је то функционална храна и еколошка производња.
Марко Јанковић - председник Удружења овчара Србије о цени и тржишту.
Адела Ђери Лујић - како звучи рапсодија укуса кад "идемо код Аделе".
Сандра Стевановић - који је пут тартуфа из Шумадије - од шуме до тањира.
Сабина Керић - у жељи да чува планету основала еколошку радионицу Еконаут, кренула је од кошнице и стигла до теглице.
Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари