Читај ми!

Минут по минут, жеља по жеља

Шта повезује леопарда и сарму? Какве везе имају гусари и бубамаре? Шта су то пундравци и о чему сањају јежеви? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 28. новембра у 12.05, на Првом програму Телевизије Србије.

Борка и Осман су решили да ову емисију почну потпуно другачије. Само... нису још смислили како. Тумбају, претумбавају, смишљају и размишљају, али ништа није довољно добро. Уопште не знају како да почну.

Али има ко зна - госпођа Ж. Она је одлучила да нам каже нешто о Бермудским острвима. Тј. није баш она, већ једна верна гледатељка "Плаве птице" која је то пожелела путем мејла. А госпођа Ж је мислила да је најлепше почети емисију испуњавањем жеље.

Зато ће Осман и Борка тако и наставити - целу емисију ће испуњавати жеље наших другарића. Тако ће отпутовати и у суседну Црну Гору, државу у којој расте најстарија маслина на свету, која има чувену прашуму и највећи европски виноград.

Наша куваричица ће такође испунити једну жељу. А коме? Видећете. Осман ће овога пута цртати мало другачије - неће нам рећи шта црта, него ћемо морати сви заједно да погађамо. А погађаћемо и одговоре на нову питалицу Господина Џ. Биће то једна сасвим, сасвим необична питалица која гласи - шта повезује леопарда и сарму? Звучи чудно? Да чујете тек одговор!

И то није све. Бубамаре ће нам такође испунити жељу. Тачније, гусарска посада ће нам причати о бубамарама и тако испунити жељу коју смо добили путем једног писма. А и Осман ће, по Боркиној жељи, извести један веома, веома лак трик, који ћемо сви одмах упамтити.

Зато не пропустите нову епизоду "Плаве птице" у суботу, 28. новембра 2020. године у 12.05 на Првом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете погледати на нашем званичном youtube каналу, као и на нашеој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 5!

 

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару