Читај ми!

Борка и музика

Који главни град дели државна граница, у ком граду може два пута да се сачека нова година, зашто је Бетовен просуо паприкаш и како се прави совина каша од житарице овас - сазнајте у новом плавоптичастом лету, у суботу, 14. новембра у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије.

 

Иако је често неучтива и прекида наш плавоптичасти лет, Госпођа Ж, мора се признати, често има корисне животне савете и још корисније не-каже-се-каже-се-савете. Међутим, овог пута има своју теорију зашто се каже "четири детета", а "петоро деце". Њена теорија каже да четири детета може да се издржи, а да петоро деце прави толику буку, да морају да се искористе чепови за уши. Да ли је то баш тако, откриће нам заправо Борка.

А кад смо већ код ње... Борка је одлучила да почне да се бави музиком, не узимајући у обзир да је музицирање озбиљан посао, за који се људи школују годинама. Она је уверена да ће све да реши талентом и не обазире се на Османове покушаје да је убеди да њено певање не звучи баш угодно.

Она инсистира да одлети негде где се често пева, где је угодно време и где има дивних плажа... Осман, да би се искупио, брзо смишља и сви заједно одлазе на Кипар, угодно острво где се једе слаткиш шушуко, где је, по легеди рођена богиња Афродита и где зими може да се скија у централном делу острва, а купа на обалама.

Куварица ће и овог пута имати укусно, здраво и занимљиво изненађење за Османа и Борчицу. Овог пута говориће о житарици овас и од ње направити не овсену, већ совину кашу, користећи и нешто воћа и бадема.

У лову на знање, наша гусарска посада ће оог пута отпловити до времена у ком је живео чувени композитор Бетовен и покушати да сазна зашто је Бетовен једном приликом у ресторану просуо паприкаш конобару на главу, зашто је држао много бокала поред себе док је компоновао и најзад - како је компоновао када сви знамо да је добар део живота био без могућности да ишта чује.

Осман другариће неће оставити без трика, као ни Господин Џ без својих чудних информација.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

Не пропустите нову епизоду "Плаве птице" у суботу, 14. новембра 2020. године у 12.05ч на Првом програму Телевизије Србије. Све наше епизоде можете погледати на нашем званичном youtube-каналу, као и на нашеој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-маил: plava.ptica@rts.rs, facebook - профил или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица‘".

Лет лет до следеће суботе у 12 и 5!

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару